“Ritual Play” Sessions

Ritual Play sessions zijn unieke therapeutische sessies waarin jij inzicht krijgt in jouw patronen in de dynamiek met de ander. We raken elkaar aan (two-way touch) op basis van een aantal spelregels. Dit spel is ontwikkeld door Marina Kronkvist. Je wordt je ervan bewust hoe jij jezelf tot uitdrukking brengt in het samenspel van aanraking met de ander.

In het fysieke contact ontmoet je niet alleen de ander, maar vooral ook jezelf. De vraag in deze sessies is: Wat wordt er dan zichtbaar in het fysieke contact? Hoe veel kan er onthuld worden van wat er zich in de diepte van onszelf bevindt? Hoe veel ruimte krijgt het pure, het waarachtige, het authentieke om zichtbaar te worden? Of beteugelen wij onszelf zo zeer met onze mind dat alleen het bekende, het voorspelbare, het geaccepteerde zichtbaar mag worden.

In veel van onze contacten, zelfs in de meest intieme relaties, verbergen we, vaak onbewust, een belangrijk deel van onze essentie. Angst weerhoudt ons ervan onze essentie tot uitdrukking te brengen. We leven vooral onze gewoontes en onze vermeende identiteit, onze ideeën over mannelijkheid of vrouwelijkheid.

“Ritual Play offers a clear, repeatable format for an interactive, non-verbal, two-way touch dynamic to unfold, within a defined time and space. It is a practice for all ages, all genders and all sexual orientations.

Ritual Play is intimate in its invitation to honesty. Sensual or sexual energy might be part of what appears in the dynamic, but there is no intention to achieve any particular state, feeling or expression. The invitation is to be willing to allow a dynamic without a goal to unfold. The invitation is to practice awareness of what ever is unfolding when the responsibility of each is to stay true to their own impulses and responses, moment by moment, and keep relating.”

Praktisch gezien werken we op een matje waarmee we een speelveld afbakenen. We spreken met elkaar een tijdduur voor het spel af. We zijn allebei verantwoordelijk voor onze eigen grenzen EN we zijn verantwoordelijk voor onze waarachtige expressie. Er is geen doel, alleen de uitnodiging om het moment in jouw tot uitdrukking te brengen.

Ritual Play nodigt je uit de ervaring aan te gaan en te reflecteren op de ervaring: Wat komt je tegen in de interactie met een ander? Ze verwijzen naar je verleden, naar ervaringen die nog niet volledig verwerkt zijn. De opbrengst van Ritual Play is dus inzicht en bewustwording van wat verscholen in jou ligt.

Een Ritual Play sessie duurt 90 minuten en is een vervolgsessie of een onderdeel van een langduriger traject.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en agenda

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en agenda

Voor
Dansdoorhetleven.nl
en theartofbeingYOURSELF

 

Je hebt je succesvol ingeschreven. Klik op de bevestigingslink die je in je e-mail ontvangt