Lichaamsgerichte therapie

Samenspel tussen lichaam en geest

Elke sessie is nieuw, afhankelijk van het moment, van jou gesteldheid, en altijd toegespitst op jouw vraag. Ik ga op zoek naar jouw nieuwsgierigheid, jouw urgentie en jouw oprechte verlangen.

Wat we ook doen, mijn uitgangspunten zijn:

 • We werken vanuit jouw persoonlijke vraag;
 • We werken in contact, in het moment, intuïtief en afgestemd op jou en jouw vraag;
 • We werken vanuit autonomie opdat jij jouw eigen antwoorden kunt formuleren;
 • We werken om je eigen helderheid, inzicht en bewustzijn te vergroten;
 • We werken zo opdat jij op basis van nieuwe inzichten, nieuwe keuzes kunt maken en oude patronen en overtuigingen los kunt laten;
 • We werken ervaringsgericht; alleen als je het kunt voelen, kun je jezelf vernieuwen;
 • We werken lichaamsgericht. Het lichaam liegt niet en vertelt wat voor jou werkt;
 • We werken met emoties omdat ze de boodschapper zijn van waardevolle onderliggende informatie;

Als we elkaar niet kennen, hebben we eerst een kennismakingsgesprek. In een kennismakingsgesprek onderzoeken we welke vraag of vragen er voor jou spelen. Waar zou je aan willen werken? Wat zijn je grenzen? Wat zijn je verlangens? Samen zoeken we naar een passende manier om met elkaar aan de slag te kunnen gaan.

In individuele sessies kunnen we met verschillende werkwijzen aan de slag:

 1. Body/mind sessies

We werken al pratend aan groter bewustzijn en meer inzicht. Het lijf wijst je de weg, ondersteund door ademwerk en reflectie, zonder aanraking door mij. Met focus op het samenspel van lichaam en geest.

 1. Sexological bodywork session

Deze sessies zijn “one-way touch” en gericht op ervaringsgericht leren over je lijf en je sexualiteit. Gestuurd door jouw instructies raak ik je aan. Jij ervaart jezelf, op de massagetafel. Je kunt zoveel kleren aanhouden als je zelf wilt.

 1. “Ritual-Play” session

Deze sessies zijn “two-way touch”. Het is een helder ‘spel’ of onderzoek met duidelijke kaders. Je wordt je ervan bewust hoe jij jezelf tot uitdrukking brengt in het samenspel met de ander. Je krijgt inzicht in jouw patronen in de dynamiek met de ander.

4. Inquiry

Ik ben neutraal en luisterend aanwezig voor jou. Jij spreekt hardop over je innerlijk gewaarworden van lichaam, geest en spirit. Inquiry brengt je bij je innerlijke wijsheid, jouw Boeddha natuur. Inquiry kun je ook alleen doen. Ik leer je dat.

Relatiesessies

Als je iets hebt uit te zoeken in je relatie, dan geef ik ook relatiesessies. Je kunt ook samen met je partner komen. Je (intieme) relatie is een spiegel voor jezelf. De ander toont onthult waar het bij jou (nog steeds) pijn doet. Relatiesessies zijn erop gericht om bewust te worden van ingeslepen en onderbewuste patronen in je relatie. Zo kunnen beide partners groeien in bewustzijn. We streven naar autonomie in verbinding.

In een relatiesessie kunnen zowel vraagstukken aan de orde komen van het relateren, het communiceren als van het delen van sexualiteit. We zullen de sessie beschouwen als een plek waar we van elkaar kunnen leren.

Afhankelijk van wat jullie willen onderzoeken of leren, kiezen we samen voor een geschikte methodiek:

 • Body/mind gesprek
 • Sexological bodywork
 • “Ritual play”
 • Inquiry
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en agenda

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en agenda

Voor
Dansdoorhetleven.nl
en theartofbeingYOURSELF

 

Je hebt je succesvol ingeschreven. Klik op de bevestigingslink die je in je e-mail ontvangt