Wie is Rens

Wie is Rens?

Ik ben Rens Meijkamp (1967), levensgenieter, vader, man, minnaar, ondernemer, therapeut, bodyworker, counsellor, transformatiecoach, procesbegeleider, tantrika, danser, energiewerker, onderzoeker, bergbeklimmer, (spiritueel) avonturier, essentiezoeker, ….

Try not to resist the changes that come your way. Instead let life live through you. And do not worry that your life is turning upside down. How do you know that the side you are used to is better than the one to come?.. ~Rumi

I am “Creation through passion”; Ik ben een gepassioneerd mens: ik wil het leven ten volle ontdekken en ervaren. Het leven roept me, elke dag opnieuw, om te leven wat er geleefd wil worden. Ik ben (soms mateloos) nieuwsgierig naar het potentieel in mijzelf en in de ander.

 

Ik kan contact maken met wat er wil ontstaan, wat tot vorm gebracht wil worden. Ik ben ooit opgeleid als industrial design engineer aan de TU Delft waarin ik leerde mooie producten te ontwerpen, vanuit een droom tot realisatie. Creatie als bewuste daad.

Tegenwoordig ben ik vooral gefascineerd door het potentieel in mensen dat tot vorm wil komen. Het mooie is dat dit niet bewust ontworpen of bedacht kan worden. De vorm ontvouwt zich als vanzelf wanneer we bereid zijn elke vooraf bedachte vorm los te laten en ons Ego met wat mildheid en onthechtheid kunnen beschouwen. Creatie wordt dan zelf-bewuste ontspanning. 

Ik beschouw mijzelf als een man die via lichaamsbewustzijn deze creatieve stroom kan helpen ontvouwen. Praktisch gezien begeleid ik mensen tot een groter lichaamsbewustzijn en een versterking van de eigen (helende) kracht. Je lijf weet precies wat het nodig heeft, wat voor jou belangrijk is, waar je moet zijn en met wie.

Ik ken de beweging tussen de polen van de levenslust en de levensangst erg goed. De levenslust is de natuurlijke stroom, de Dansdoorhetleven. De levensangst is de reactie op mijn verleden, mijn nest van herkomst. Ik laat me steeds minder leiden door mijn levensangst, maar door mijn passie om voluit te leven.

De sleutel tot mijn transformatie is voor mij de bevrijding van mijn levensenergie en mijn sexualiteit geweest. Tantra als spiritueel pad heeft me poorten geopend die ik daarvoor helemaal niet kende en heeft me de weg naar binnen gewezen.

Ik ben gevormd en gevoed door diverse leraren en scholen: Landmark, Karen Hamaker, Phoenix (Utrecht), Centrum voor Tantra (Amsterdam), Wild Tantra, Piet Weisfelt, Andrew Barnes, Jeff Foster, Betty Martin, Ridhwan School, Institute of Somatic Sexology. Zo heb ik kennis, inzicht en vaardigheden ontwikkeld op verschillende dimensies van mens-zijn: psychologisch, emotioneel, energetisch en spiritueel.

Ik werk vanuit liefdevolle aandacht aan datgene wat zichtbaar wil worden.

SLOW DOWN, FRIEND

Slow down, friend.
Breathe.
In, out.
In, out.

Sink into the vastness of presence.
Life is only a moment.
Answers do not arrive on-demand.
We are on an ancient schedule here.

The teaching is simple:

Slow down, friend.
Breathe.
In, out.
In, out.

 

– Jeff Foster

 

Opleidingen:

 • De MLA, Management Leergang Amsterdam
 • Professionele Communicatie (TA/NLP, de 3-jarige) bij Phoenix Opleidingen
 • De Maskermaker bij Phoenix Opleidingen
 • Systemisch werken bij Phoenix Opleidingen
 • Professioneel begeleiden van organisaties bij Phoenix Opleidingen
 • Jaartraining bij het Centrum voor Tantra (Amsterdam)
 • Hoe Heb Ik Je Lief/ Lijven Lezen bij Piet Weisfelt (Weisfelt en Partners)
 • Practitioner Wheel of Consent bij Betty Martin (Seattle, USA)
 • Certified Sexological Bodywork (Centre for Somatic Sexology, Australia)
 • Leergang “Omgaan met trauma voor begeleiders” bij Gwen Timmer (praktijk Parabel, Utrecht)
 • The Thin Line (Andrea Wandel)
 • Who am I with(out) you? The effects of early trauma on love, sex and relationships, een Jaartraining bij Vivian Broughton
 • “De Relatie als Spiegel”, Jaartraject bij Phoenix Opleidingen
 • Zomerweek  IOPT/ SELF-encounter bij prof. dr. Franz Ruppert
 • Online werken met IOPT bij Vivian Broughton
 • Who am I with/without you?; The effects of early trauma on love, sex and relationships by Vivian Broughton
 • “Love, Trauma and Healing”, online professional education by Thomas Hüble
 • De “Polyvagaal theorie in therapie”, online professional training door Deb Dana
 • “Collective Healing Journey”, online year-program by Thomas Hüble
 • Masterclass “De Bewegingen van de Ziel” bij Phoenix Opleidingen

 

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en agenda

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en agenda

Voor
Dansdoorhetleven.nl
en theartofbeingYOURSELF

 

Je hebt je succesvol ingeschreven. Klik op de bevestigingslink die je in je e-mail ontvangt