Playground Touch

Wat is PLAYGROUND TOUCH?
(reflectie op mijn training bij Betty Martin, Wheel of Consent, feb. ’17)

“There is but one Temple in the World; and that is the Body of Man. Nothing is holier than this high form. We touch Heaven, when we lay our hand on a human body.” Novalis (1829)

Kinderen leren door te doen, door te spelen en door gewoon plezier te maken. Ze leren door ervaring op te doen, gedreven door plezier en contact.
De taal van je lijf, de taal van aanraking, de taal van “Touch”, kun je niet op school leren of uit een boekje. We zijn zo gewend aan het mentaal gedreven leren: eerst weten en dan pas doen. Maar de mind zet ons vast in patronen, vast in het verleden; de mind is conservatief en op overleven gericht.

“Somatic learning” daarentegen is je autonome lijf weer aan het stuur zetten, je lichaamsbewustzijn ontwikkelen en de helende kracht van je lijf weer vrijzetten. Je lijf zelf weet heel goed wat het nodig heeft, waar het behoefte aan heeft en waar de grenzen liggen. Je lijf heeft een eigen taal en een eigen dynamiek. Beyond reasoning.

De taal van je lijf leer je door te doen, door te spelen en met elkaar plezier te hebben, je bewust te worden van de stem van je lijf. Gewoon omdat het leuk en lekker is.

Bij PLAYGROUND TOUCH nemen we je mee op reis naar de stem van je eigen lijf, gelaagd, veilig, stap-voor-stap, alleen wat jij wilt:

 1. PLAYGROUND TOUCH (basics)
  Speelse introductie in en ervaring met het werken met het Wheel-of-Consent. “Bossy massage (light)”
  (op 11 maart en 8 april)
 2. PLAYGROUND TOUCH (advanced)
  Spelen in de diepte van de beide dynamieken Serve/Accept en Take/Allow.
  (op 20 mei)
 3. PLAYGROUND TOUCH (pleasure)
  Spelen voor het plezier, het uiten van verlangens, experimenteren op de grens. Het ondergoed blijft aan.
  (op 17 juni)
 4. PLAYGROUND TOUCH (erotics)
  Spelen met erotiek, met naakte huid, met opwinding. Het ondergoed mag uit. Geen sex.
  (najaar 2017)

LIKE IT als je op de hoogte wilt blijven!

 

Playground: Touch workshops

There is but one Temple in the World; and that is the Body of Man. Nothing is holier than this high form. Bending before men is a reverence done to this Revelation in the Flesh. We touch Heaven, when we lay our hand on a human body.” Novalis (1829)

 

Playground: Touch

Kunnen we weer terug naar onze jeugdige nieuwsgierigheid, van onbevangen spelen, van jeugdig plezier, van grenzeloos en ongecompliceerd genieten, van liefdevol contact zonder implicaties, van gedachteloos samen zijn met een ander, van lekker lijfelijk te zijn zonder moeten?

 

De ongecompliceerde, spontane aanraking zijn we vaak kwijt geraakt, verloren in een web van verwachtingen, van randvoorwaarden, van afhankelijkheden of gevoelens van angst voor de ander, van minderwaardigheid of van gevoelloosheid.

 

Als volwassenen zijn we ons innerlijk vrije kind, onze pure inspiratie, vaak uit het zicht verloren. We laten ons bewust dan wel onbewust regeren door vaste overtuigingen over jezelf en over de ander. De consequentie daarvan is dat we meer de effecten van onze gedachten ervaren dan de aanraking zelf, de lichamelijke sensatie. Ik kan je vertellen: Je weet niet wat je mist!

 

Bij Playground Touch scheppen we om te beginnen een ruimte van veiligheid en aanwezigheid in onszelf. Op basis van allerlei oefeningen/ structuren kun je weer opnieuw de oorspronkelijke nieuwsgierigheid en oprechte interesse in de aanraking ervaren. Zowel het aanraken zelf, als het aangeraakt worden, worden compleet nieuwe sensaties, los van het bekende. We gaan je volwassen persoonlijkheid helpen weer de echte sensatie te voelen van een kinderlijke onbevangenheid en nieuwsgierigheid.

 

Bij Playground Touch werken we met het werk van Betty Martin: The Wheel of Consent (www.bettymartin.org) Zij maakt binnen dit Wheel het onderscheid tussen geven en ontvangen en het onderscheid van de onderliggende intentie: voor wie is de aanraking bedoeld, voor de ander of voor jezelf?

 

Bij Playground Touch is spelen en plezier maken in een veilige context essentieel. We gaan ervan uit dat je aanraken niet uit boekjes kunt leren, maar wel door bewust te ervaren en ermee te spelen.

 

Playground Touch is een plek waarin we allereerst zorg dragen voor veiligheid:

– Jij bepaalt of je aangeraakt wil worden of zelf wilt aanraken.

– Jij beheert of bevrouwt je eigen grenzen; niets hoeft; niets moet.

– Je trekt kleren aan waarin je je prettig voelt en gemakkelijk kunt bewegen.

– We werken in deze workshop alleen gekleed.

– We zullen in deze workshop niet met sexualiteit werken of genitaliën aanraken.

– We werken altijd binnen de grenzen van instemming (consent).

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en agenda

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en agenda

Voor
Dansdoorhetleven.nl
en theartofbeingYOURSELF

 

Je hebt je succesvol ingeschreven. Klik op de bevestigingslink die je in je e-mail ontvangt