Tantric Dance Workshop

Tantric Dance

Tantric Dance workshops staan in een lange traditie van tantra als spirituele stroming, gericht op bewustwording van lichaam en geest en spirit.

Tantric Dance is een speelse en dansende vorm van Tantra. We kunnen ons via Tantric Dance bewust worden van het samenspel van lichaam en geest en spirit, van body en mind en soul. Tantric Dance nodigt je uit je binnenwereld tot uitdrukking te brengen in dansend contact met de ander. We leren over onszelf door plezier te maken en door te leren plezier te maken, leren we over onszelf.

Tantric Dance is ook een improvisatiedans waarin de één leidt (de mannelijke energie/ Shiva) en de ander volgt (de vrouwelijke energie, Shakti). De volger is geblinddoekt en wordt in de dans geleid door de leider. Zowel mannen als vrouwen kunnen voor beide rollen kiezen. Zo experimenteer je met het vrouwelijke en het mannelijke, zo dans je jezelf vrij en zo geniet je van de fusie van beide!

Tantric Dance is heerlijk voor jou als je:

  • Jezelf speelser en vrijer wilt ervaren in (intiem) contact/ in je leven;
  • Je eigen levensenergie sterker wilt voelen stromen;
  • je meer balans zoekt in je leven tussen de mannelijke en de vrouwelijke kwaliteit in jou;
  • Je op een speelse manier je persoonlijk grenzen wilt verkennen en verleggen;
  • Je veel meer wilt kunnen genieten van verbinding en intiem contact.

Tantric dance is voor iedereen die wil spelen en onderzoeken in het veld van liefde, lijf en leven. Openheid en een nieuwsgierige instelling zijn belangrijk. En vooral de bereidheid om je dansend te laten zien.

Opzet van de avond
We dansen in verschillende (vrije) vormen; soms alleen, vaak met een partner en soms ook met de hele groep. Hierin ligt de focus op ontdekken van je “presence”, je (energetische) gevoeligheid en de wijze waarop je in fysiek contact met de ander gaat. We stimuleren het vergroten van je bewustzijn in het contact en het genieten van het contact en de aanraking.

Elke avond kent een eigen thema, dat we kort toelichten. Daarna onderzoek je dit thema in het eerste deel van de avond in een beknopte Tantric Dance workshop. Via verschillende lichaamsgerichte, dansende en bewustzijnsoefeningen pakken we het thema op. De (nieuwe) inzichten kun je integreren in het tweede deel van de avond: de Tantric Dance salon. Hierin ontdek je en experimenteer je met verschillende Tantric Dance vormen, met het leiden en volgen en met verschillende danspartners. Je danst zowel als leider als ook als volger. We wisselen van rollen en van partners tijdens de avond

Ik geef workshops Tantric Dance op verschillende plekken: Utrecht, Antwerpen en op diverse festivals.

 

Wat is tantric dance?

 

Tantric dance is de dansende vorm van tantra, een manier om jeZelf, om het leven te ontmoeten. Het is een vrije dansvorm zo rijk en spannend als het leven zelf. Je komt er alles in tegen wat voor jou van belang is, NU.

 

Tantric Dance is als een spiegel voor jou, voor jouw bewustzijn. Het is een speelse en dansende manier van onderzoek naar wie je bent in relatie tot de ander. Het is een heerlijke en soms ook confronterende manier van oefenen in contact maken met de ander.

 

Tantric Dance is een manier om het spel van man en vrouw te ervaren, om te groeien in vertrouwen in de inbreng van jouw eigen levensenergie en om de magie van het samenspel te beleven.

 

Tantric Dance is een vrije dansvorm waarin jij jouw vorm kunt vinden, waarin jouw lijf zelf de weg wijst en de bewegingen vanzelf ontstaan. Het is de ervaring van wat er ontstaat als er niets hoeft of moet en de vorm in de dans vanzelf kan ontstaat.

 

Tantric Dance is de verbinding herstellen tussen hoofd, hart en lijf waarin elk deel zijn eigen rol weer speelt en waarin de balans hersteld wordt.

 

Tantric Dance is helend voor liefdespijn en zielepijn omdat we alles met aandacht en respect ontmoeten.

 

Tantric Dance werkt met het mannelijke en het vrouwelijke deel in ieder van ons, met de Shiva en de Shakti in ons of met onze animus en anima. Bliss en verlichting ontstaat in het samenspel tussen beide elementen.

 

Tantric Dance is bewust worden van alles wat is en vooral ook plezier beleven aan het contact met elkaar. Jij bent en blijft zelf verantwoordelijk voor je eigen spel en jouw grenzen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en agenda

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en agenda

Voor
Dansdoorhetleven.nl
en theartofbeingYOURSELF

 

Je hebt je succesvol ingeschreven. Klik op de bevestigingslink die je in je e-mail ontvangt